Buletin de știri

 

   Sistemul automat de irigatii se proiecteaza personalizat pentru fiecare gradina sau zona verde. Scopul proiectarii unor sisteme de irigatii este de a asigura necesarul de apa al vegetatiei si o rata a precipitatilor uniform distribuita. In timpul proiectarii se iau in calcul mai multi factori: economia de apa, presiunea sursei de apa, debitul acesteia, rata precipitatiei pe m2, pierderile de presiune pe coloanele principale si secundare, toate acestea pe o suprafata de teren bine delimitata. Acestea sunt unele dintre reperele luate in considerare la conceperea unui proiect pentru sistemele de irigat.


Proiectul sistemului de irigatii va urmari:


- sa asigure apa la debitul si presiunea necesara functionarii corespunzatoare a aspersoarelor amplasate în orice punct al terenului, conform proiectului de stropire.


- parametrii de pierderi de presiune dinamica si viteza apei pentru a nu provoca suprasolicitarea tubulaturii si echipamentelor de irigatii, peste parametrii garantati de producator.


- sa distribuie apa prin metoda aspersiei pe toata suprafata propusa pentru functionare ca spatiu verde si fara a uda spatiile din beton sau unde nu este necesara irigatia, cu un înalt grad de uniformitate, pentru a reduce la minim consumul de apa si energie.


- sa asigure irigarea tuturor suprafetelor proiectate, conform cerintelor, în timpul maxim alocat (pe perioada de noapte).


- sistemul sa poata opri automat irigatia în caz de precipitatii naturale cu o intensitate mai mare de cea propusa pentru materialul vegetal existent.


- irigarea tuturor spatiilor verzi sa poata fi programata unitar si usor de catre utilizator. Este necesar, de asemenea, ca sistemul ales sa nu permita modificarea neautorizata a programelor de irigatie.


 

In aceste doua imagini prezentate mai jos, va aram ce inseamna un proiect realizat de noi pentru un sistem de irigat. Aceast proiect este un caz real dar are caracter strict informativ.

 

Model proiectare sistem de irigatii automatizat. Afla mai multe despre importanta proiectarii instalatiilor de pe www.irigarden.ro

 Model de proiect realizat pentru toti clientii care opteaza pentru un sistem de irigatie profesional.
   

Producatorii de materiale pentru irigatii recomanda proiectarea sistemelor de irigat de catre personal calificat. Un sistem de irigat montat pe o suprafata de teren fara a se lua in calcul criteriile mai sus mentionate, are sanse sa nu functioneze, iar proasta functionare duce la cheltuieli ulterioare. Pentru a repara acest tip de sisteme costa mai mult decat realizarea lui initiala si va dam cateva exemple :


- o pompa care nu este aleasa in functie de consumurile zonelor risca sa se arda;


- consumul de apa al zonelor cat mai apropiate, fapt ce ne ajuta sa alegem pompa necesara;


- aspersoarele cu rotoarele nu sunt compatibile pe aceeasi zona (circuit) de udare, rata precipitatiei fiind total diferita. O greseala de acest gen, facuta de instalator necalificat, este foarte greu de remediat; putand duce chiar si la inlocuirea sistemului de udare.


- un aspersor sau rotor conectat in locul gresit la reteaua subterana de tevi, implica costuri ulterioare pentru repozitionarea lui;

 

- razele de udare a aspersoarelor sau rotoarelor este ideal sa se suprapuna MINIM 90% din lungimea lor. Prin aceasta suprapunere se scade cu pana la 25% consumul apei, sau a curentului electric care alimenteaza pompa (pentru a vedea un film explicativ click aici).


Pentru a beneficia de un proiect pentru curtea dvs, nu trebuie sa faceti altceva decat sa ne contactati la numarul de telefon 0744.310.125  iar noi va vom spune ce avem nevoie de la dvs pentru intocmirea proiectului. Proiectul se realizeaza GRATUIT iar dvs nu aveti nici o obligatie de plata.


Proiectele realizate de noi in calitate de partener oficial Rain Bird, corespund in totalitate cu normele indicate de producator.


Tocmai de aceea noi NU va vom oferi urmatoarele 11 solutii si nici nu recomandam folosirea lor:


- cu aspersoarele pozitionate doar pe mijlocul suprafetelor si cu un unghi de udare de 360 de grade, intotdeauna vor ramane zone care nu se uda


- nu vom folosi aspersoare cu o singura duza reglabila cu raza cuprinsa intre 1 si 5 metri, pentru aceasta diferenta de raza exista cel putin 7 tipuri de duze care se aleg in functie de latimea suprafetei.


- cu zone din curte unde nu ajunge apa


- nu vom folosi conceptele in procesul de proiectare "las' ca merge si asa...." sau  " mai uda si cu furtunul "


- nu vom calcula produse de la mai multi producatori intr-un singur sistem de irigat (de ex: Panou comanda 1 producator, aspersoare alt producator, electrovane altul, etc....) pentru ca este foarte problematica intretinerea ulterioara


- nu vom folosi produse din marile lanturi de magazine catalogate produse "hobby"


- nu vom recomanda ca sistemul sa fie facut pe teava de PPR


- nu vom da oferte de pret cu materiale incomplete doar ca sa fie cea mai mica oferta


- nu vom trimite materiale in baza proiectelor, fara instructiuni de montaj + asistenta telefonica necesara pe toata perioada garantiei care este de 2 ani.


- nu vom oferi solutii de udare fara o garantie de buna functionare


- nu vom oferi produse din metal (fitinguri) si nici nu recomandam folosirea lorViziteaza magazinul Irigarden.ro pe ShopMania